Home » Reizen in Corona tijd

Corona vakantie maatregelen


Hoe gaat het in zijn werk als je tijdens de Corona crisis op vakantie gaat? Waar kan ik naartoe op vakantie? Waar kan ik dat vinden? Welke maatregelen zijn er genomen in het vliegtuig en is het wel veilig? Welke maatregelen zijn er op de vakantiebestemming? En zo zijn er vele vragen. Met onderstaande informatie proberen wij een zo goed mogelijk antwoord te geven op je vragen. Staat jouw vraag en/of antwoord hier niet bij, neem dan contact met ons op.   

Klik op de links voor meer informatie over het onderwerp

Naar welke landen kunnen wij op vakantie?

Voor de heenreis:

Let op dat je als Nederlander niet altijd zomaar welkom bent in het buitenland. (Heel) Soms is nog een negatieve PCR test met verklaring in het Engels verplicht, zeker als je geen volledig gevaccineerde status hebt. Ook dienen er vaak formulieren voor vertrek te worden ingevuld waarna men per e-mail een QR code krijgt om het desbetreffende land binnen te komen. Heb je die niet, dan kom je het land niet in! Let dus heel goed op, niet alleen op Corona zelf maar ook op alle formaliteiten, zelfs al je volledig gevaccineerd bent!. 

Vliegen

Vliegen en corona 

Voor het reizen naar sommige (met name verre) bestemmingen moet de reiziger wel rekening houden met enkele voorzorgsmaatregelen.

Gezondheidsverklaring
Alle passagiers moeten een gezondheidsverklaring meenemen. Het betreft een eenvoudige gezondheidsverklaring die je van te voren kan downloaden, invullen en mee kan nemen naar de luchthaven. Hiervoor is geen doktersverklaring o.i.d. nodig.
Mondkapje
Het is verplicht om zowel op de luchthaven als tijdens het boarden en tijdens de vlucht een mondkapje te dragen. Zorg er dus voor dat je dit (voor de heen- en de terugreis) bij de hand hebt, want in een uiterste geval kan dit vluchtweigering betekenen. Let op: er kan een voorwaarde zijn om met FFP2 mondkapjes aan boord te kunnen komen. (bv vanaf Duitsland)
PCR-test
Voor enkele landen is het verplicht een zgn. COVID PCR-test met een negatief resultaat te overleggen. De voorwaarden hiervoor kunnen per land iets verschillen.
Voor individuele reizigers: kijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/; let op: dit kan dagelijks veranderen!

Voor reizigers met een reisorganisatie zoals TUI, Corendon en Sunweb: de informatie over de PCR test is terug te vinden op de website van de reisorganisatie. Op deze pagina vind je een rechtstreeks verwijzing naar deze informatie (zie de banners van TUI en Corendon) Er is een korting op de PCR test van toepassing of zelfs helemaal gratis. Er gelden wel strenge voorwaarden voor het tijdsbestek waarin de test moet worden afgenomen.


Europees Digitaal Groen Certificaat.

Het Digitaal Groen Certificaat van de Europese Unie is op dit moment het enige officiële bewijs. Essentieel daarbij is de QR-code die informatie bevat of iemand gevaccineerd is, een PCR-test heeft ondergaan of is genezen van COVID-19.


Meer informatie kunt u lezen op de website van de Rijksoverheid.  Voor meer informatie over de coronamaatregelen verwijs ik u graag naar de ANWB Reiswijzer Europa.